KORISNO
OMEKŠAJTE MESO UZ 1 SASTOJAK IZ KUHINJE: Domaćice često GREŠE U TOME, za ovo NISTE ZNALI
Probali ste razne sastojke da dodajete, ali se uporno ponavlja da kada se meso ispeče ostane tvrdo
Ono što nas svakodnevno muči tokom spremanja mesa jeste njegovo omekšavanje.
Probali ste razne sastojke da dodajete, ali se uporno ponavlja da kada se meso ispeče ostane tvrdo.
Jedan trik može da vam bude od koristi.
Soda bikarbona je možda najkorisnije i najjeftinije sredstvo za raznorazne kućne probleme. Stavljamo je u domaća sredstva za čišćenje, njom tretiramo gljivice na stopalima, izbjeljujemo zube, a koristimo je i za kuvanje.
Mnoge domaćice koriste sodu bikarbonu da omekšaju i ubrzaju pripremu namirnica kao što su pasulj i meso, ali to nije sve. Ovaj trik su zapravo koristile naše bake, jer se ispostavilo da soda savršeno oslobađa meso od neprijatnih mirisa (tipičnih, na primer, za jagnjetinu), a takođe neutrališe kiselinu sadržanu u mišićnim vlaknima, zbog čega je meso tako neverovatno nežno.
Ali, ne znaju sve domaćice kako je najbolje da se koristi soda u pripremi mesa. Meso treba da se iseče na komade, bilo za šnicle ili manje komade za neko varivo. Važno je da debljina komada bude najmanje 1,5-2 cm. Zatim, meso se pospe sodom, ravnomerno se rasporedi po svakom komadu i sa svih strana.
Nakon toga stavite ga u frižider na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
Pre pečenja, meso dobro isprati od sode i prosušiti papirnim ubrusom. Posle toga možete da pripremate meso na bilo koji način.
Nemojte da brinete da će meso poprimiti neprijatan ukus sode. Kombinovani začini i aroma mesa će se fino izmešati i neće se osetiti ukus sode bikarbone.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!