ZAPIŠITE
DRAGANA OTKRILA TAJNU SRPSKOG AJVARA: Pred kraj DODAJTE 1 SASTOJAK i stalno ćete ga tako PRAVITI
Recept će vas zaseniti
Dragana je podelila svoj recept za ajvar.
Evo kako ga ona pravi.
Recept će vas zaseniti.
Sastojci
Potrebno je:
45 kg paprike
2 l ulja
4 ljute papričice
4 kašike soli
Priprema
Ispečemo paprike na grilu ili na smederevcu. Onako vruće ih stavljamo u kese i kese zatvorimo da nema vazduha.
Stavljamo kese jedne na druge da čuvaju toplinu. Ostavimo ih da se popare. Onda čistimo kožicu, i unutrašnjost. Kada očistimo sve paprike dodamo očišćene ljute papričice.
Sameljemo paprike na mašini za mlevenje. Zagrejemo šporet i stavimo aluminijumsku šerpu, u nju dodamo paprike, ulje, luk. Kuvamo oko 2-3h zavisi od vatre. Stalno mešamo da ne zagori.
Znamo da je gotov kada se na serpi jasno vidi dno. Pred kraj kuvanja dodamo konzervans i so. Tegle stavimo u šporet da se ugreju. Vruć ajvar sipamo u vruće tegle. Stavimo malo u šporet da se zapeče. Gotov ajvar ne otvaramo 5-6 dana zbog konzervansa i ukusa.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!