oprez
OVAJ DORUČAK JE NAJGORI ZA IMUNITET: Nutricionistkinja otkrila 5 jutarnjih grešaka, NAJGORE su na jesen i zimu
Nutricionistkinja i dijetetičarka su skrenule pažnju na greške koje ljudi prave tokom doručka
Kako je krenulo hladnije vreme dešava se da imunitet često opada.
Važno da je se tokom jeseni i zime hranite zdravo kako bi vam organizam bio otporan na prehlade.
Nutricionistkinja i dijetetičarka su skrenule pažnju na greške koje ljudi prave tokom doručka.
Nutricionistkinja Kortni D'Anđelo i dijetetičarka Loren Manaker otkrile su pet najvećih grešaka vezanih za doručak koje uništavaju imunitet.
Previše šećera
"Ako još pijete zaslađenu kafu, pa gricnete nešto slatko, već za doručak ste uneli ogromnu količinu dodatog šećera" rekla je Manakerova.
Ne pijete sok
Prirodni, ceđeni sok od pomorandže je zdrav.
"Stoprocentni, prirodni voćni sok bez dodatog šećera i konzervansa daje telu vitamin C i druge antioksidanse", rekla je Maneker.
Ne unosite vitamin D
"Jaja, mleko, mlečni proizvodi, sve su to odlični izvori vitamina D. Ako ih preskačete, ne dobijate dovoljnu dozu vitamina ujutru", rekla je D'Anđelo.
Ne unosite proteine
"Proteini su važan deo izgradnje našeg imunog sistema", dodaje Manakerova i podseća da doručak mora da sadrži belančevine, a ne samo ugljene hidrate. Drugim rečina, ne jedite pecivo, već napravite kajganu ili slično!
Jedete nešto prženo
Brza hrana pržena u ulju očajan je doručak, dodatno će podstaći upalne procese i "uspavaće" nas.
"Jako masna i slana hrana nikako nisu dobar izbor, jer je poznato da unos mnogo soli slabi imuni sistem. Držite se hrane koja nema dodatu so", savetovala je Manakerova.
(Espreso/Mondo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!