za ručak
OVAKO SE NA JUGU SRBIJE SPREMA PAPRIKAŠ: Recept morate da ZAPIŠETE, tajna se krije u 1 POVRĆU
Ovo je stari i tradicionalni recept s kojim ne možete da pogrešite
Definitivno najbolji način da skuvate juneći paprikaš, ispratite korake kako je navedeno i nećete pogrešiti.
Recept dolazi sa juga Srbije. Ovo je stari i tradicionalni recept s kojim ne možete da pogrešite.
250 g junećeg mesa
200 g suve slanine
1/2 kg crnog luka
1/2 l belog vina
4 paprike babure
1 zelena ljuta papričica
1 krompir po želji
aleva paprika
mleveni biber
so
Priprema
Juneće meso od plećke iseći na krupnije komade, a slaninu na sitnije kocke. Crni luk, babure i ljutu papričicu iseći na kolutove.
Na dno šerpe staviti red isečene slanine, preko nje red izmešanog junećeg mesa. Posoliti, staviti red isečenog crnog luka, posuti alevom paprikom i mlevenim biberom, pa ređati isečene babure i ljutu papričicu.
Nakon toga, slaganje ponoviti istim redom: slaninu, meso, so, luk, alevu papriku, biber, isečene paprike i ljutu papričicu, dok se sve ne utroši. Po potrebi isecite jedan krompir na kockice. Odozgo poređati crni luk. Sve zaliti belim vinom, poklopiti i ostaviti da polako vri na tihoj vatri oko dva časa.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!