preukusno
OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMAJU TULUMBE: Naše BAKE otkrile SASTOJAK koji daje SOČNOST
Kada tulumbice postanu zlataste, izvadite ih iz ulja
Domaće tulumbe po starinskom receptu.
Sastojci za kuvano testo:
voda - 500 ml
ulje - 1 kafena kašičica
brašno - 2 šolje
jaja - 4 komada
Za sirup:
voda - 2 šolje
šećer - 1 šolja
ulje - za prženje
*šolja je od 200 ml
Priprema
Vodu i ulje stavite na vatru da prokuvaju. Kada voda počne da vri, dodajte 2 šolje brašna i energično mešajte, dok testo ne počne da se odvaja od zidova šerpe. Testo nakon toga ostavite da se ohladi.
Kada je testo ohlađeno, dodajte jaja. Jaja dodajte jedno po jedno. Nakon svakog dodatog jaja dobro umesite testo rukama.
U dublji tiganj sipajte ulje da se ugreje. Kada je ulje zagrejano, uz pomoć šprica sa širim nastavkom pravite tulumbe.
Kada tulumbice postanu zlataste, izvadite ih iz ulja. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!