![VREME JE ZA OMILJENO SRPSKO JELO, PODVARAK! Srbi ne znaju da je cela poenta jela u ovom 1 SASTOJKU (RECEPT)](/data/images/2021/10/17/17/1021439_povarak_ls.jpg)
RECEPT dana
VREME JE ZA OMILJENO SRPSKO JELO, PODVARAK! Srbi ne znaju da je cela poenta jela u ovom 1 SASTOJKU (RECEPT)
Ovo je jednostavan recept za podvarak, a za bolji ukus dodajte i tajni sastojak
Zima ne može da se zamisli bez 3 jela, a to su pasulj, sarma i podvarak. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni rusku salatu koja je neizbežna na slavama i kada su praznici.
Postoje domaćice koje same kislele kupus i one u svakom trenutku mogu da obraduju ukućane ukusnim jelima. Ako nemate uslova ili vremena da kiselite kupus možete to uraditi i za samo 2 dana, ali možete da kupite i u prodavnici. Podvarak je lako napraviti, a kako bi bio što ukusniji obavezno dodajte i belo vino.
Sastojci:
500 g kupusa ribanca
2 srednje glavice crnog luka
1 kašika šećera
malo kima
malo belog vina
2 lovorova lista
1 kašičice slatke paprike
biber u zrnu
malo pirinča
Priprema:
Na masti prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte kupus ribanac, šećer i slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Promešajte.
Sipajte belo vino i dinstajte, a zatim postepeno dodajte po malo vode. Kada dovoljno omekša sipajte malo pirinča da pokupi višak tečnosti i pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!