STARINSKO JELO SA KISELIM KUPUSOM: Sigurni smo da će vam VODA KRENUTI NA USTA! (RECEPT)
Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

recept

STARINSKO JELO SA KISELIM KUPUSOM: Sigurni smo da će vam VODA KRENUTI NA USTA! (RECEPT)

Prelijte preko kupusa i ubacite ga u rernu da se lepo zapeče na 200 stepeni

Objavljeno:

Podvarak sa pilećim batacima je jedan od omiljenih specijaliteta južnjačke kuhinje.

Ukoliko imate odgovarajuću zemljanu posudu dobićete još bolji ukus, sačuvati hranjive sastojke iz namirnica i olakšaćete sebi pripremu, a sporo krčkanje u rerni siguran je proces za najbolji podvarak.

Kiseli kupus, kao i pileće meso su omiljene namirnice, a ako niste znali kako da ih iskombinujete evo odličnog predloga. Napravite podvarak - zimsko jelo koje svi vole i koje će vas zasititi.

Pratite upustva i napravite odličan ručak zbog kog će vaši ukućani biti zadovoljni i siti.

Sastojci:

kašika svinjske masti

1 glavica kiselog kupusa

1 manji crni luk

biber u zrnu

lovorov list

300 - 400 g pilećih bataka

100 g slanine ili pančete

1 kašičica mlevene slatke paprike

Priprema:

Pola glavice luka propržite na masti zajedno sa seckanom pančetom ili slaninom. Dodajte potom seckan kupus i ostavite da se krčka. Nalijte malo vode.

Batake skuvajte pa, ukoliko želite, meso iscepkajte. Dodajte ga u kupus pa sve promešajte. Ubacite i biber u zrnu i lovorov list.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Krčkajte dok kupus ne omekša.

Za zapršku propržite drugu polovinu luka sa kašikom mlevene slatke paprike. Prelijte preko kupusa i ubacite ga u rernu da se lepo zapeče na 200 stepeni.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.