FRANCUZI JE OBOŽAVAJU: Za ručak napravite supu od luka
ilustracija, Foto: Printscreen/youtube

ideja za ručak

FRANCUZI JE OBOŽAVAJU: Za ručak napravite supu od luka

Ukus će vas oduševiti

Objavljeno:

POTREBNO:

4 kašike putera

3 crna luka, tanko sečena

2 čena belog luka, samlevena

6 šolja goveđeg bujona

¼ šolje rakije (po izboru)

1 sušeni lovorov list

2 kašike seckane sveže majčine dušice

so i sveže mleveni crni biber

1/3 bageta, isečenog na sitnije komade

1 i po šolja tvrdog sira (preporuka: francuski grijer sir)

svež seckani vlašac, za serviranje

PRIPREMA:

Uzeti veći tiganj i na srednjoj temperaturi istopiti puter u njemu. Dodati crni luk i dinstati dok ne omekša, oko 5 minuta. Smanjiti temperaturu na minimum i nastaviti sa dinstanjem još 20 minuta. Umešati i beli luk i dinstati još minut.

Potom dobijenu mešavinu sa lukom prebaciti u slow cooker aparat i dodati goveđi bujon, rakiju, lovorov list i majčinu dušicu. Uključiti slow cooker i podesiti da se kuva od 6-7h. Po završetku kuvanja začiniti supu po ukusu biberom i solju.

Zagrejati rernu do 200 stepeni. Sipati supu u vatrostalnu posudu (jednu veću ili nekoliko manjih) i prekriti kockicama bageta. Po vrhu rasporediti sir i staviti u rernu. Peći dok se sir ne istopi, oko 3 minuta. Ukrasiti vlašcem i služiti odmah.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.