SVI U JUGI SU ZLEVANKU JELI SVAKI DAN: Domaćice su RECEPT znale NAPAMET, a DANAS je NIKO NE SPREMA
Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

njami

SVI U JUGI SU ZLEVANKU JELI SVAKI DAN: Domaćice su RECEPT znale NAPAMET, a DANAS je NIKO NE SPREMA

Ovo pecivo možemo da nazovemo i lažna proja

Objavljeno: 18:26h

Sastojci:

400 g kukuruznog brašna

4 jajeta

100 ml ulja

200 g kisele pavlake

1 prašak za pecivo

mleko

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Kukurzna zlevanka se pravi slično kao čuveno pecivo, pa je zato možemo nazvati i lažna proja.

Jedno od najpopularnijih srpskih jela je svakako proja, koja em što se lako pravi i fenomenalnog je ukusa. Moderne domaćice imaju svoje modifikovane recepte za ovo starinsko pecivo, a sada isprobajte još jedan provereni recept za staro jelo - kukuruznu zlevanku.

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Ćesto se pravila u Jugoslaviji, a malo sastojaka je razlikuje od proje, kao što su kisela pavlaka i mleko. Žumanca i belanca se mute odvojeno i kasnije se pomešaju kako bi zlevanka bila vazdušastija. Ovo pecivo možemo da nazovemo i lažna proja.

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Priprema:

Odvojte žumanca i belanca, pa žumanca umutite sa pavlako, a onda sipajte ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro umutite, a onda belanca umutite u čvrst šne zajedno sa mlekom. Smesa treba da bude iste gustine kao ona za palačinke. Pomešajte obe smese lagano varjačom, pa sipajte u tepsiju koju ste prethodno dobro namastili. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobije zlatnu boju.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.