DOMAĆICE, DODAJTE OVO U SUTLIJAŠ I ZABORAVIĆETE NA TRADICIONALNI: Starinska POSLASTICA kojoj nećete ODOLETI RECEPT
Sutlijaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

SLATKIŠ

DOMAĆICE, DODAJTE OVO U SUTLIJAŠ I ZABORAVIĆETE NA TRADICIONALNI: Starinska POSLASTICA kojoj nećete ODOLETI RECEPT

Sipati u činijice, ohladiti, posuti cimetom (po želji i ukusu) i poslužiti

Objavljeno:

Sastojci

Koristite šolju od 250 ml

1 šolja pirinča

3 šolje vode

5 šolja mleka

1 / 2 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

10 kašika šećera

1 kesica vaniln šećera

1 kesica pudinga od vanile

malo cimeta

Da li ste probali sutlijaš sa pudingom? Ako niste, obavezno morate.

Priprema sutlijaša sa pudingom

Sutlijaš
foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

Pirinač očistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kada voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 2 od 6 ili na 1,5 od 3) i sipati 2 šolje mleka (od 250 ml.). Kada prokuva, dodati jos 2 šolje mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još jednu šolju mleka, vanilin šećer i puding razmućen sa malo mleka. Mešati da se zgusne.

Sutlijaš
foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

Sipati u činijice, ohladiti, posuti cimetom (po želji i ukusu) i poslužiti.

Prijatno!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.