OVO JE BIO OMILJENI SLATKIŠ U JUGOSLAVIJI: Svaka DOMAĆICA ga je REDOVNO SPREMALA, a danas NIKO nije čuo ZA TO
Poslastica, Foto: Printscreen Youtube

NJAMI

OVO JE BIO OMILJENI SLATKIŠ U JUGOSLAVIJI: Svaka DOMAĆICA ga je REDOVNO SPREMALA, a danas NIKO nije čuo ZA TO

Od njega se može praviti kaša, ali se može naći i kao sastojak mnogih poslastica

Objavljeno: 17:25h

Sastojci:

pola litra mleka

5 kašika griza

šećer po ukusu

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

Priprema:

Mleko stavite u šerpu da provri. Nakon toga smanjiti jačinu ringle pa dodajte griz i šećer. Mešajte sve vreme žicom dok smesa ne postane gusta i bez grudvica.

Kašu od griza možete jesti za doručak, užinu, desert..

Griz sa mlekom ili puding od griza je jedna od poslastica koja nas vraća u detinjstvo. Griz spada u jeftine namirnice. Od njega se može praviti kaša, ali se može naći i kao sastojak mnogih poslastica.

Griz
foto: Ruslan Nassyrov / Alamy / Alamy / Profimedia

U staroj Jugoslaviji svaka domaćica je ovu kašu pripremala deci za doručak ili užinu. Pravi se isto kao sutlijaš, samo je ceo proces mnogo brži jer se griz brzo skuva.

Jednostavno se priprema, a uz malo mašte možete dobiti savršenu poslasticu kako za vaše iznenadne goste tako i za ukućane.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.