JUGOSLOVENI SU PREZIRALI OVU HRANU, BILO IM JE MUKA DA JE VIDE NA STOLU: Najgore što je mogla da traje i do 3 DANA
Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

otkrivamo

JUGOSLOVENI SU PREZIRALI OVU HRANU, BILO IM JE MUKA DA JE VIDE NA STOLU: Najgore što je mogla da traje i do 3 DANA

Da li možete pretpostaviti o čemu se radi?

Objavljeno: 09:56h

Sastojci

Potrebno je:

450 g boranije

2-3 šargarepe

2 glavice crnog luka

1 čen belog luka

začini po ukusu

Priprema

Boranija
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Crni luk sitno iseckati i dinstati na zagrejanom ulju dok ne postane staklast.

Dodati šargarepu rezanu na kolutove i boraniju.

Naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi, poklopljeno, oko 45 minuta.

Suvi biljni začin.

So.

Biber.

Majčina dušica.

Mirođija.

Đumbir (jako malo) .

Malo soka od paradajza, a može i paradajz pire.

Alevu papriku ili koju već imate, pomešati sa malo mlake vode i brašna. To je ujedno i zaprška (može a i ne mora, kako ko voli).

Peršun.

Uz boraniju, meni najslađe ide lučena paprika.

SAVET

Ručak treba da vam bude gotov do popodnevne dremke :) Uz knjigu ili dobar film najslađe se svari :) Prijatno!

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.