PASULJ BEZ KAPI ULJA: Ovako to PRAVE MONASI sa Hilandara, stalno ćete ga OVAKO JESTI
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

za ručak

PASULJ BEZ KAPI ULJA: Ovako to PRAVE MONASI sa Hilandara, stalno ćete ga OVAKO JESTI

Kada je gotov, pasulj ostavite da se prohladi, a onda ga poslužite uz omiljenu salatu

Objavljeno: 14:28h

Pasulj je mnogima omiljeni jelo, a ovaj na vodi je podjednako ukusan.

Pasulj je namirnica koje domaćice sa našeg podneblja veoma često i rado koriste u kuhinji. Kuvani pasulj većina ljudi najviše voli sa rebarcima, slaninicom i kobasicom, ali i njegovoj posnoj verziji je nemoguće odoleti.

U vreme posta, pasulj je naizostavan obrok, a ovaj recept je od monaha sa Hilandara.

Sastojci:

500 g pasulja

3 veće glavice crnog luka

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Hearty and tasty

4 čena belog luka

200 ml pasiranog paradajza

2 šargarepe

1 kašika brašna

1 kašika aleve paprike

peršun

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

so, biber

Priprema:

Pasulj stavite u veću šerpu, nalijte vodom da ogrezne i stavite na vatru da provri. Potom procedite vodu i nalijte opet.

Crni luk sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu zajedno sa šargarepom, peršunom i začinite sve po ukusu.

pasulj
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Kada je pasulj prilično raskuvan, pomešajte pasirani paradajz i brašno, pa sipajte u lonac i sve vreme mešajte, a onda dodajte i sitno seckan beli luk.

Pasulj ostavite da se kuva još još desetak minuta. Kada je gotov, pasulj ostavite da se prohladi, a onda ga poslužite uz omiljenu salatu.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.