preukusno
NA OVOM DORUČKU JE ODRASLA CELA JUGOSLAVIJA: Danas se DAVITE U TOME, a ne znate STARINSKI RECEPT
Na ovom doručku je odrasla cela bivša Juga i ne postoji osoba koja ih ne voli. Iskusne domaćice su našle način kako da ne bace hranu nego da od bajtog hleba naprave ukusno jelo
Sastojci:
2-3 jajeta
malo mleka
bajat hleb
Priprema: Umutite jaja i malo ih posolite, pa u tu smesu sipajte mleko. Hleb isecite na kriške, pa umočite u dobijenu smesu. Pržite na malo zagrejanog ulja i stavljajte na ubrus da se ocede od ulja.
Jugoslovenske domaćice su često pripremale ukućanima prženice jer su jeftine, a ukusne.
Ako kod kuće imate bajat hleb iskoristite ga na najbolji mogući način i napravite prženice. Na ovom doručku je odrasla cela bivša Juga i ne postoji osoba koja ih ne voli. Iskusne domaćice su našle način kako da ne bace hranu nego da od bajtog hleba naprave ukusno jelo.
Prženice se prave od 3 sastojka i to onih najjeftinijih, a danas postoje recepti da možete da ih napravite slane ili slatke. Samo dodajte šećer, cimet ili neki drugi sastojak i napravite slatke. Služite za doručak ili večeru, ali i za ručak uz npr. spanać.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!