STARINSKI RECEPT ZA PROJU: Bake otkrile TAJNI SASTOJAK pored SIRA, odmah ćete je NAPRAVITI
proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

NJAMI

STARINSKI RECEPT ZA PROJU: Bake otkrile TAJNI SASTOJAK pored SIRA, odmah ćete je NAPRAVITI

Proja se tradicionalno pravi samo od krupnog kukuruznog brašna, soli i vode

Objavljeno:

Srećom, tradicionalni recept danas postoji u različitim formama i oblicima, pa ssmo tako našli i ovaj recept sa tikvicama. Upravo zahvaljujući tikvicama projice će biti izdašne i mekane.

Sastojci:

2 jajeta

200 g sira

1 tikvica izrendana

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

1 čašica kiselog mleka

1 čašica belog brašna (iskoristite čašicu od kiselog mleka)

1 čašica kukuruznog brašna

½ čašice ulja

1 prašak za pecivo

prstohvat soli

susam

proja
foto: Printscreen

Priprema:

Tikvice operite, ako su mlade narendajte ih na krupnije rende sa korom i semenkama. Ukoliko nisu, oljuštite ih i izdubite sredinu kako bi uklonili semenke. Ostavite da puste vodu i ocedite ih. Kora od tikvica je jako zdrava, ali nekad ume da bude i gorka, pa je ja probam pre rendanja. Mikserom umutite prvo tečne sastojke: jaja, kiselo mleko, ulje.

Zatim dodajte belo brašno, kukuruzno brasno, prašak za pecivo i prstohvat soli.

Sjedinite sa tikvicama i sirom pa sipajte u pouljen ili papirom za pečenje obložen pleh ili kalupe, pospite susamom i pecite na 200 °C desetak minuta, zatim na 180°C oko 20–30 minuta (u zavisnosti od rerne). Proja treba da dobije zlatno žutu do svetlo braon boju.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.