njam njam
DOMAĆA JUNEĆA SUPA ZA HLADNE DANE: 1 povrće koje SRBI OBOŽAVAJU daje BOLJI UKUS (RECEPT)
Uz supu poslužite povrće i meso iz supe
Recept za domaću juneću supu.
Sastojci:
1 parče junetine 600 – 650 gr, najbolje rozbratna
1 paštrnak
1 peršun – koren
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika suvog začina
1 kašičica soli
3l vode ( ili po potrebi )
Priprema:
U lonac staviti junetinu inaliti vodu, pa dodati suvi začin i so.
Staviti da provri i kad provri kašikom skidati penu koja se napravila.
Smanjiti vatru pa ostaviti da krčka sat vremena.
osle sat vremena očistiti šargarepu, peršun i paštrnak i dodati u lonac.
Crni luk očistiti pa zapeći na plotni od šporeta, malo pomerite lonan pa zapečete sa dve strane i ubacite u supicu. Malo će da smrducka, ali šta sad, supa je mnogo lepša, dodati i beli luk, ceo, ne seckati.
Ostaviti da krčka još sat vremena.
Za to vreme trebalo bi da je već sve mekano.
Procediti supu, pa zakuvati domaćim rezancima ili sa knedlama od griza.
Probajte supu pre zakuvavanja da vidite da li je začinjena dovoljno.
Ako je potrebno dodajte soli ili suvoz začina.
Kada zakuvate rezance dodajte peršunov list pa ga pred posluženje uklonite.
Uz supu poslužite povrće i meso iz supe.
Prijatno.
(Espreso/Domaćirecepti.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!