ZIMNICA
OVAKO MAKEDONCI SPREMAJU PINĐUR: Nema SRBINA koji ga NE VOLI, a njihov je UKUSNIJI od NAŠEG zbog 1 NAMIRNICE
Ostaviti ih tako dok se ne ohlade
Napravite pinđur na makedonski način.
Sastojci
3 kg mesnate crvene paprike
0.25 kg ljutih papričica
150 g belog luka
1.5 kg plavog patlidžana
1.5 kg paradajza
1 kašika šećera
1 kašika soli
2 dl ulja
Priprema
Paprike, patlidžan i paradajz ispeći, oljuštiti i samleti na mašini za meso.
Ljute papričiće samo blago ispeći.
U šerpu staviti ulje da se ugreje, dodati samlevenu masu i pržiti dok sva tečnost ne ispari, dodati šećer, so, sitno iseckani beli luk.
Pržiti još 10-15 minuta.
Dodati pečene ljute paprike, lagano izmešati da se ne raspadnu.
Tegle treba da budu tople, sipati pindjur do vrha tegle.
Odmah zatvoriti poklopcem i okrenuti naopačke tegle.
Ostaviti ih tako dok se ne ohlade.
(Espreso/Zalogaj.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!