DA ZAGREJE STOMAKE
JESENJA BELA KREM ČORBICA: Pravi se BEZ MESA, jedan sastojak daje POSEBAN UKUS (RECEPT)
Krompir i celer očistiti iseći na kocke
Mame i bake su rado pripremale jela na kašiku za svoju porodicu jer su znale da svojoj deci spremaju nešto zdravo, a ukusno.
Potrebno je:
600 gr krompira
1/2 većeg celera po želji začina suvog soli..bibera 2 kašike kisele pavlake 4 čena belog luka
Priprema:
Krompir i celer očistiti iseći na kocke, naliti sa 2 l vode i kuvati oko 20 min da se skuva. Procediti čorbu pa krompir i celer izblendati sa štapom za blendanje.
Vratiti u proceđenu tečnost. Kiselu pavlaku pomešati sa malo supe pa izmešati i dodati čorbi. Sve žicom izjednačiti. Posoliti pobiberiti ili po želji dodati malo suvog začina.
Ubaciti izdrobljern beli luk, pa pojačati čorbicu do samog vrenja. Isključiti i dodati obilno peršunovog lista.
(Espreso / Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!