PREUKUSNA JE
PAPRIKA PUNJENA KARFIOLOM, DA PRSTE POLIŽETE: Srpske domaćice NE ZNAJU ZA OVAJ RECEPT, isprobajte ga odmah!
Kada dođe zima nema ništa lepše nego kada se na trpezi nađu ukusne pikanterije od povrća
U zimskim mesecima nema dovoljno svežeg povrća, pa se mnoge domaćice odlučuju da letnje povrće sačuvaju i pripreme tako da u njemu može da se uživa tokom cele zime.
Osim kiselog kupusa, ajdvara, barenih paprika tu je i preukusni kiseli karfiol, a osim u turšiji možemo ga pripremati i na druge načine.
Za ovaj super recept vam je potrebno:
5 kg paprika
2 kg karfiola
1 l sirćeta
1 kg šećera
250 g soli
1 vinobran
1 konzervans
Priprema:
Paprike oprati, očistiti. Isto uraditi i sa karfiolom.
Preliv:
U 1 l sirćeta sipati 1 kg šećera, so, vinobran i konzervans. Izmešati. Paprike puniti kafiolom koji ste isekli na manje komade ili kockice. Ređati u tegle, pa preliti ovim prelivom.
Šerpu sa teglama naliti s vodom i staviti na kratko da prokuva na šporet da na kratko provri. Isključite i ostavite da se ohladi.
Ostaviti da stoji 2 nedelje i onda konzumirati.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!