prijatno!
RECEPT SRPSKIH DOMAĆICA KOJI JE BEZVREMENSKI: Zapečni KARFIOL od kojeg voda sama kreće NIZ USTA (FOTO)
Neopisivo je dobro
Potrebno je:
1 karfiol
50 ml ulja
Začin
1 kašičice kurkume
malo origana
1 kašičica belog luka granula
malo ml. bibera
1/2 kašičice ml. slatke paprike
peršunov list
malo ruzmarina seckanog
30 gr kačkavalja
Priprema:
Karfiolu odstraniti listove i malo odstranitii korena ali da ostane ceo. Obariti ga 5-6 min. Ocediti i staviti u hladnu vodu.
Tepsiju podmazati uljem pa iseći karfiol po želji i poredjati u tepsiju.
U manju činiju sipati ulje pa dodati sve nabrojane začine i izmešati.
Obilno premazati karfiol i posuti rendaneim karfiolom.
Zapeći 15 minuta na 220 stepeni C samo da malo zarumeni.
Servirati toplo. Savršenstvo predobro...
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!