RECEPT
UKUSAN DORUČAK ZA SAMO 15 MINUTA: Pašteta od tunjevine, prste da poližeš
Paštetu od tunjevine poslužite kao namaz uz prepečeni hleb
Kad ne znate šta ćete za doručak, a tuna iz konzerve vam je pomalo suva i dosadna, znajte da niste sami.
Dobra vest je da možete veoma lako da je "pretvorite" u ukusnu paštetu za manje od 15 minuta, a sve što vam treba su sastojci koji se nalaze ispod i aparat za seckanje hrane.
Ali ne brinite, sve što može da iseckate u aparatu, možete i rukom, tehnologija je tu samo da ubrza proces.
Sastojci
200 g konzerve tunjevine - oceđene težine 150 g
60 g krem sira
½ kašike svežeg kopra
2 mlada luka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika soka od limuna
½ limunove korice - sitno narendane
½ kašičice tabasko sosa (opciono)
½ kašičice soli
½ kašičice mlevenog crnog bibera
Priprema
Ocedite tunjevinu i umutite u mašini za seckanje hranu dok ne postane veoma sitna.
Prebacite tunjevinu u činiju za mešanje i dodajte sve ostale isitnjene sastojke.
Dobro mešajte rukom dok se sve ne sjedini.
Poslužite uz hrskavi hleb ili krekere. Višak možete da stavite u teglu i čuvate u frižideru.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!