DODAJTE OVE 2 STVARI I VAŠ PILAV ĆE POSTATI NOVO JELO: Evo tajne koju mnoge domaćice ne znaju (RECEPT)
Pilav, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

recept

DODAJTE OVE 2 STVARI I VAŠ PILAV ĆE POSTATI NOVO JELO: Evo tajne koju mnoge domaćice ne znaju (RECEPT)

Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15 min da se zapeče, PRIJATNO!

Objavljeno: 18:12h

Gotovo da nema osobe kojoj nije poznat ukus ovog tradicionalnog jela

Možete ga oplemeniti i podići na viši nivo i to tako što ćete dodati malo belog luka i malo karija.

SASTOJCI:

2 glavice luka

2 šargarepe

300g belog mesa

dva pileća bataka

1 šolja (2 dl) pirinča

tri čena belog luka

ulje

so

suvi začin

biber

kari

peršun

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

PRIPREMA:

Pirinač dobro operite i stavite da se kratko kuva. Dodajte so, suvi začin i biber. Nakon pet do deset minuta sklonite sa ringle i procedite vodu. Luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i pileće meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju. Naseckajte sitno beli luk, pa sve satojke prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte šolju vode i kašičicu karija, pa promešajte. Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15 min da se zapeče.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.