recept
DODAJTE OVE 2 STVARI I VAŠ PILAV ĆE POSTATI NOVO JELO: Evo tajne koju mnoge domaćice ne znaju (RECEPT)
Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15 min da se zapeče, PRIJATNO!
Gotovo da nema osobe kojoj nije poznat ukus ovog tradicionalnog jela
Možete ga oplemeniti i podići na viši nivo i to tako što ćete dodati malo belog luka i malo karija.
SASTOJCI:
2 glavice luka
300g belog mesa
dva pileća bataka
1 šolja (2 dl) pirinča
tri čena belog luka
ulje
so
suvi začin
biber
kari
PRIPREMA:
Pirinač dobro operite i stavite da se kratko kuva. Dodajte so, suvi začin i biber. Nakon pet do deset minuta sklonite sa ringle i procedite vodu. Luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i pileće meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju. Naseckajte sitno beli luk, pa sve satojke prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte šolju vode i kašičicu karija, pa promešajte. Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15 min da se zapeče.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!