RECEPT
SLANE KROFNE SA BELIM SOSOM I MIROĐIJOM: Savršene za početak dana, nećete moći da im ODOLITE! (VIDEO)
Služite ih uz sir, kajmak, pršutu, ali i sos po želji
Retko ko može da odoli slatkim krofnama, a prilično smo sigurni i da će vam ova njihova slana verzija postati među omiljenima.
Beli luk i mirođija će im dati fantastičan ukus, a odlične su za apsolutno sve prilike. Od toga da ih poslužite uz kajmak i pršutu, pa preko toga da napravite malo moderniju varijantu u kombinaciji sa omiljenim sosom.
Za pripremu vam neće biti potrebno mnogo vremena, pogotovo jer nema čekanja da testo nadođe.
- 30 minuta
Sastojci:
- 5-6 čenova belog luka - 2 jajeta - 150 ml jogurta - 1 kašičica sode bikarbone - 1 kašičica soli - 300 g brašna - mirođija
Priprema:
Usitnite beli luk u blenderu, a zatim dodajte jaja i umutite, pa dodajte jogurt, sodu bikarbonu, so, seckanu mirođiju i sve sjedinite mikserom. Nakon toga, sipajte prosejano brašno i umesite testo, pa ga razvucite oklagijom na pobrašnjenoj prašini. Uzmite čašu, pa vadite krofne, a zatim ih pržite u zagrejanom ulju. Kada se isprže, spuštajte ih na ubrus da bi se ocedile, a nakon toga ih servirajte uz sos po želji.
(Espreso/24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!