spremite je
OVAKO MAKEDONCI SPREMAJU LJUTENICU: Srpkinje, zapišite ORIGINALNI RECEPT za PIKANTNU ZIMNICU
Sipati u tegle, poklopiti poklopcem i ostaviti na toplom da prenoće ili umotati u krpu
Recept za ovu ljutenicu je poreklom iz Makedonije koja je poznata po proizvodima od paprike.
Sastojci:
10 kg crvenih paprika
5 kg paradajza
2 glavice belog luka
1 vez peršuna
10-15 kom. ljutih papričica
0,5 l ulja
200 g šećera
200 g soli
200 ml sirćeta
Priprema
Paprike ispeci oguliti i iseckati i ostaviti da se malo procede.
U većoj šerpi ukuvati oguljeni paradajz onako malo gušće da bude, zatim dodati iseckane paprike i kuvati 30 minuta. zatim dodati ulje i kuhati još 30 minuta. Zatim, dodajte ostale sastojke: iseckani beli luk, peršun, so, šećer, sirce i ljute papričice i malo još prokuhati sve zajedno.
Sipati u tegle, poklopiti poklopcem i ostaviti na toplom da prenoće ili umotati u krpu.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!