ZA ZIMU
OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA ZIMNICU: Čeri paradajz u TURŠIJI oduševio DOMAĆICE, tajna je u OVOME
Ostavite sa strane i za par dana poslužite…ili ostavite na hladnom i tamnom mestu i čuvajte za zimu
Recept za pasterizovani čeri paradajz veoma je popularan na internetu, a i mi smo takođe rešili da ga isprobamo.
Sastojci:
Čeri paradajz sa peteljkama
400 grama soli
350 grama šećera
1 vinobran
2 konzervansa
1/2 litara belog sirćeta
10 litara vode
2 glavice belog luka
lovorov list
Priprema: Skinite grančice paradajza, operite, (trule i ispucale paradajziće odstranite). Paradajz složite u čiste staklene tegle, stavite po 2-3 čena belog luka i list lovora, dopunite paradajz do dela gde se tegla sužava. Preko paradajza stavite plastičnu mrežicu za tegle.
Pripremite vodu, so, šećer, sirće, konzervans, vinobran i promešajte. Stavite na vatru i pustite da provri. ostavite da se smlači. I tako mlaku tečnost sipajte preko pardajz i napunite tegle do vrha.
Dobro zatvorite poklopcem ili celofanom. Ostavite sa strane i za par dana poslužite…ili ostavite na hladnom i tamnom mestu i čuvajte za zimu.
PRIJATNO!
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!