DIVNO JELO
NAPRAVITE ZAPEČENU FETU S POVRĆEM, JELO KOJE ITALIJANI OBOŽAVAJU! Pravi se lako, nije skupo, a ima da se JEDE
Zapečena feta sa povrćem najbolje se slaže uz prepečeni hleb ili krekere
Ovo jelo često se nalazi na italijanskoj trpezi, a savršen je spoj povrća i mediteranskih začina. Ukoliko zapečena feta preostane nakon ručka, pre ponovnog posluživanja je samo ubacite u rernu na kratko da se zagreje i da sir ponovo omekša. Takođe može da stoji u frižideru 4-5 dana u činiji sa poklopcem. Najbolje je da se poslužite uz domaći hleb koji ste malo prepekli ili slane krekere.
Sastojci:
400 g feta sira
300 g čeri paradajza
2 mesnate crvene paprike
100 g crnih maslina
30 ml maslinovog ulja
1 glavica luka
3 čena belog luka
origano
so, biber
Priprema:
Vatrostalnu činiju premažite sa malo ulja. Fetu isecite na tri veće kriške i stavite u posudu ostavljajući razmak između. Naseckajte paradajz na polovine ili na četvrtine ako je krupniji. Papriku i luk isecite na trakice ili manje kocke, a masline isecite na polovine. Stavite povrće u činiju oko sira, posolite, pobiberite, dodajte origano i maslinovo ulje, pa pospite sitno naseckanim belim lukom. Pecite 15-20 minuta na 150 stepeni dok povrće ne omekša.
Ne brinite, feta će biti divno mekana i kremasta, ali se neće istopiti u toku pečenja.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!