MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA
NAJUKUSNIJI RECEPT ZA LETNJI AJVAR: Nema pečenja, sve se kuva u JEDNOJ ŠERPI, jede se ODMAH! (RECEPT)
Dok čekate specijalitete iz zimnice počastite se letnjim ajvarom koji se pravi brže i lakše od originala
Počela je sezona pravljenja zimnice, a svi znamo da su najukusniji specijaliteti od paprike i nezaobilazna turšija. Kako još nije došlo vreme za pravljenje ajvara, pinđura... iskoristite sezonu patlidžana i napravite letnji ajvar. Ne morate više da da trošite vreme na pečenje paprike, možete brzo i lako da napravite ajvar tako što ćete sve sastojke kuvati na šporetu.
Dok čekate zimnicu kao što je ova što smo nabrojali isprobajte i ovaj recept, garantovano će vam se dopasti.
Sastojci:
- 1 kg patlidžana
- 250 g crnog luka
- 400 g paprika (može šilja, može babura)
- 1 ljuta paprika
- 500 g paradajza
- 30 g peršuna
- 1 kašika soli
- 1,5 kašika šećera
- 4 čena belog luka
- 30 ml sirćeta
Priprema:
Crni luk i paprike isecite sitno. Na ulju propržite crni luk, pa dodajte paprike i sipajte paradajz sos (svež paradajz koji ste prethodno izblendirali). Promešajte, poklopite i ostavite da proključa, a onda kuvajte još 10 minuta. Zatim dodajte patlidžan koji ste ogulili i isekli na kockice. Promešajte, ponovo poklopite i kuvajte još 20 minuta na srednjoj temepraturi.
Zatim dodajte so, šećer, seckani peršun i mleveni beli luk. Sipajte i sirće i dobro promešajte, pa poklopite i kuvajte još 7 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i čuvajte na hladnom i mračnom mestu.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!