prijatno
BRZO I LAKO SE SPREMA, A U ISTO VREME JE PREUKUSNO: Recept za pilav na nešto drugačiji način!
U veći tiganj sipati nekoliko kašika maslinovog ulja
Sastojci:
Jedan kg pilećih karabatkova bez koske i kožice
so, biber, suvi začin za piletinu maslinovo ulje jedna osrednja glavica sitno iseckanog crnog luka dva do tri čena pasiranog belog luka 500 g šampinjona 65 ml belog vina 325 ml pileće supe ili vode 125 g kisele pavlake 65 ml pavlake za kuvanje 200 do 250 g pirinča dugog zrna jedna kašičica soli dve kašičice italijanskog začina ili 2 kašičice svežih začina; ruzmarin, majčina dušica, žalfija,bosiljak pola kašičice ljute dimljene paprike dve pune kašike sitno iseckanog peršuna
Priprema
Pileće meso očistiti od viška masnoće, oprati i osušiti kuhinjskim papirom.
Iseći na veće kocke. Pobibeiti i posuti sa suvim začinom za piletinu i blago posoliti.
AKO VOLITE PILAV, OBAVEZNO POGLEDAJTE I OVAJ RECEPT!
U veći tiganj sipati nekoliko kašika maslinovog ulja ( ako koristite teflonski tiganj, dovoljna je jedna kašika ulja ) dobro zagrejati i staviti piletinu da sa proprži, tj,samo da porumeni sa svih strana.
Ako je potrebno, pržiti iz nekoliko puta.
Uključiti rernu da se greje na 190°C
Porumenelu piletinu izvaditi i staviti u pekać, veličine 33cm X 23cm.
U isti tiganj, ako je potrebno, dodati još jednu kašiku maslinovog ulja i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti nekoliko minuta dok luk ne omekša i postane staklast, dodati pasiran beli luk i pržiti samo da zamiriše.
Isipati ispržen luk u pekač sa piletinom.
(Espreso / Najzena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!