BRZO I LAKO SE SPREMA, A U ISTO VREME JE PREUKUSNO: Recept za pilav na nešto drugačiji način!
Printscreen, Foto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

prijatno

BRZO I LAKO SE SPREMA, A U ISTO VREME JE PREUKUSNO: Recept za pilav na nešto drugačiji način!

U veći tiganj sipati nekoliko kašika maslinovog ulja

Objavljeno:

Sastojci:

Jedan kg pilećih karabatkova bez koske i kožice

so, biber, suvi začin za piletinu maslinovo ulje jedna osrednja glavica sitno iseckanog crnog luka dva do tri čena pasiranog belog luka 500 g šampinjona 65 ml belog vina 325 ml pileće supe ili vode 125 g kisele pavlake 65 ml pavlake za kuvanje 200 do 250 g pirinča dugog zrna jedna kašičica soli dve kašičice italijanskog začina ili 2 kašičice svežih začina; ruzmarin, majčina dušica, žalfija,bosiljak pola kašičice ljute dimljene paprike dve pune kašike sitno iseckanog peršuna

Priprema

Pileće meso očistiti od viška masnoće, oprati i osušiti kuhinjskim papirom.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Iseći na veće kocke. Pobibeiti i posuti sa suvim začinom za piletinu i blago posoliti.

AKO VOLITE PILAV, OBAVEZNO POGLEDAJTE I OVAJ RECEPT!

U veći tiganj sipati nekoliko kašika maslinovog ulja ( ako koristite teflonski tiganj, dovoljna je jedna kašika ulja ) dobro zagrejati i staviti piletinu da sa proprži, tj,samo da porumeni sa svih strana.

Ako je potrebno, pržiti iz nekoliko puta.

Uključiti rernu da se greje na 190°C

Porumenelu piletinu izvaditi i staviti u pekać, veličine 33cm X 23cm.

U isti tiganj, ako je potrebno, dodati još jednu kašiku maslinovog ulja i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti nekoliko minuta dok luk ne omekša i postane staklast, dodati pasiran beli luk i pržiti samo da zamiriše.

Isipati ispržen luk u pekač sa piletinom.

(Espreso / Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.