Pinđur, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
NJAM NJAM
NAPRAVITE PINĐUR NA STARINSKI NAČIN: Ukusniji je od AJVARA, nema BOLJEG RECEPTA za ZIMNICU
Paprike se prvo ispeku, oljuštie i očiste od semena
Objavljeno:
20:17h
Ako volite ljuto, u pinđur možete dodati i malo ljute papričice.
Sastojci
8 kg crvenih mesnatih paprika
4 kg paradajza
400 ml ulja
400 ml sirćeta
5 kašika šećera
2 glavice belog luka
2 veze peršuna
so
Način pripreme pinđura:
Paprike se prvo ispeku, oljuštie i očiste od semena. Potom se ostave preko noći kako bi se ocedile. Sutadan se seku na rezance. Paradajz se prelije ključalom vodom, pa oljušti i iseče na kockice.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!