LETNJI OBROK
NAPRAVITE ZDRAVU DOMAĆU PAŠTETU OD TUNE: Najbrži RECEPT na svetu, pravi se za 5 MINUTA! (VIDEO)
Kada se gladni najbolje je da spremate nešto jednostavno. Za paštetu od tunjevine vam je potrebno 5 minuta. Obavezno isprobajte.
Za vruć domaći hleb najbolje se slaže pašteta. Možete da napravite pileću, ali i ovu od tunjevine za koju vam je potrebno samo 5 minuta. Sastojke pomešate i štapnim mikserom ili u blenderu usitnite i namaz je gotov. Paštetu od tunjevine jedite odmah, a čuvajte je u frižideru.
Kada je sledeći put budete vadili iz frižidera ostavite je par minuta na sobnoj temperaturi jer se stegne.
Sastojci:
160 g tunjevine (ako koristite tunjevinu u ulju iscedite je)
so, biber
kapar (6 komada)
1 kašičica vorčester sosa
1 kašičica senfa
malo limunovog soka
2-3 kašike maslinovog ulja
70 g maslaca (sobne temperature)
beli luk i origano (po želji)
Priprema:
U manjoj činiji promešajte kapar, senf, vorčester sos, limunov sok, so i biber. U teglicu ili dublju, usku posudu stavite tunjevinu, maslac, maslinovo ulje, sos od senfa. Po želji dodajte beli luk i origano. Štapnim mikserom ili u blenderu sjedinite sastojke, dok ne dobijete kremasti namaz - paštetu. Dok budete miksali sastojke, povremeno spustite viljuskom ili nožem ostatke sastojaka sa vrha posude, kako bi se svi sastojci pretvorili u paštetu.
Pročitajte i šta se dešava u vašem telu ako pojedete previše sardine!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!