OVAKO TURCI SPREMAJU KOH: Ukusniji je od SRPSKOG zbog 1 SASTOJKA koji naše DOMAĆICE ne STAVLJAJU (RECEPT)
Turski koh, Foto: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana

KOLAČ

OVAKO TURCI SPREMAJU KOH: Ukusniji je od SRPSKOG zbog 1 SASTOJKA koji naše DOMAĆICE ne STAVLJAJU (RECEPT)

Odozgo po želji možete da ukrasite rendanom čokoladom ili mlevenim pistaćima

Objavljeno:

Turski koh od griza i jaja.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana

Sastojci: 3 jaja, 1 šolja šećera, 1 šolja ulja, 1 šolja griza, 1 šolja brašna, 1 šolja kiselog mleka, 1 kesica praška za pecivo, 1 kesica vanilin šećera.

Za sirup: 3 šolje šećera, 3,5 šolje vode

Priprema: Prvo pripremite sirup. Kuvajte vodu i šećer 15 minuta i ostavite da se potpuno ohladi.

Sastojke za testo dodajte redom i dobro promešajte. Samo prašak za pecivo pomešajte sa kiselim mlekom i onda ga dodajte. Smesu sipajte u pleh i pecite na 170 stepeni 25 minuta.

Turski koh
foto: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana

Pečeni kolač prelijte polovinom sirupa. Sačekajte oko 2-3 minuta, isecite na kocke i prelijte ostatkom sirupa. Ostavite da odstoji jedan sat dok lepo ne upije sirup.

Turski koh
foto: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana

Odozgo po želji možete da ukrasite rendanom čokoladom ili mlevenim pistaćima.

(Espreso / Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.