PREUKUSNO!
STARINSKA PITA SA TIKVICAMA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Dodajte 1 VRSTU SIRA i stalno ćete je JESTI (RECEPT)
Pita sa tikvicama je izuzetno ukusna, ali ne i toliko popularna
Za to ne postoji objektivan razlog i zato obavezno isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
1 pakovanje gotovih kora za pitu
1/2 praziluka
1/2 tikvice
Za fil:
3 jajeta
1 kesica praška za pecivo
250 ml jogurta
150 ml ulja
200 g sjeničkog sira
Priprema
Na ulju prodinstajte praziluk sečen na kolutove, malo kasnije dodajte tikvice sečene na kocke, posolite i još malo prodinstajte. Sklonite sa ringle da se malo prohlade.
Za to vreme pripremite fil. Žicom umutite jaja, prašak za pecivo, jogurt i ulje.
Odvojite po dve kore za jednu.
Prvu koru premažite sa dve supene kašike fila, stavite drugu koru pa i nju premažite sa dve kašike a zatim u kraj rasporedite tikvice i praziluk i pospite sa malo izmrvljenog sira.Krajeve sa strane savijte prema unutra.Blago urolajte i nastavite isto da radite i sa ostalim korama. Pecite na 210 stepeni 20 do 30 minuta.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!