ukus koji osvaja
UKUS KOJI VAS VRAĆA U DETINJSTVO NA PRVI GRIZ: Evo originalnog recepta domaće PITE sa jabukama
Posle obroka zasladite se na domaćinski način
Ništa nije toliko ukusno kao domaća pita sa jabukama! Evo kako se pravi po originalnom receptu...
Potrebno je:
Pola kilograma kore za pitu
1 kg jabuka
2 jaja
250 gr. grožđe
3 kašike ulja
pola margarina
4 kašike griza
1/3 margarina
kašika cimeta
prašak za pecivo
Za preliv:
5 kašika vode
4 kašičice šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Uzmite jednu koru i premažite je otopljenim margarinom, pa preko nje stavite drugu koru. Rendane jabuke stavite na drugu koru u koju ste dodali cimet, griz, šećer, prašak za pecivo i jaja. Umotajte u čvrst rolat i stavite u podmazan pleh. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Kiflice pre pečenja iseći na komadiće i premazati margarinom i uljem.Jabukovac peći pola sata na 250 stepeni.
Kada je ispečeno i ohlađeno, prekrijte ga šećerom u koji ste dodali vanilin šećer.
Prijatno!
(Espreso/Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!