TRADICIONALNO SRPSKO JELO NA KAŠIKU: Juneći krompir paprikaš daje snagu i čuva imunitet
ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

ideja za ručak

TRADICIONALNO SRPSKO JELO NA KAŠIKU: Juneći krompir paprikaš daje snagu i čuva imunitet

Napravite savršen ručak za selu porodicu

Objavljeno:

Sastojci: 40 ml ulja, 400 g sitno seckane junetine, 2 glavice crnog luka, 1 šargarepa, 1 čen belog luka, 2 crvene paprike, 1 zelena paprika, suvi začin, biber, lovorov list, 4 srednja krompira, 1 svež paradajz, brašno, začinska paprika.

Temeljac: 1,5 l goveđe supe.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema: Propržiti junetinu na ulju nekoliko minuta da dobije koricu, zatim izvaditi iz šerpe. U isto ulje staviti sitno iseckano povrće i propržiti. Vratiti junetinu u šerpu. Promešati, začiniti i naliti sa malo temeljca. Nastaviti kuvanje. Nakon dvadesetak minuta dodati još temeljca. Kuvati dok meso ne bude baš mekano, po potebi dodavati temeljac.

Za kraj smanjiti temperaturu i dodati dve kašičice začinske paprike, vrlo malo suvog začina i soli i jednu do dve kašičice brašna. Promešati, dodati iseckan krompir, i jedan paradajz.

Naliti i ostaviti da se krčka još 20-25 minuta. Dodati sveži peršun. Prijatno!

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso/Opanak)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.