preukusno
MLEČNI HLEB MEKAN KAO DUŠA: Ostaje svež danima samo ZBOG OVOG SASTOJKA (VIDEO)
U čemu je tajna ovog hleba? Proširio se Internetom kao munja, i potiče iz Japana. Tamo se kvascu dodaje „tangžong“, mešavina mleka, brašna i vode koja hleb čini neverovatno mekanom.
Sastojci:
3 kašike vode 3 kašike mleka 2 kašike brašna 300 grama brašna 1 kesica kvasca 2 kašike mleka u prahu 1 kašičica soli 100 mililitara mleka 1 jaje 60 grama maslaca
Priprema:
Najpre prva tri sastojka pomešajte u šerpici i kuvajte uz mešanje tri do pet minuta. Dobićete gustu smesu, prebacite je u činiju i pustite da se ohladi.
Pomešajte smesu sa svim ostalim sastojcima i mutite mikserom, pa mesite ručno dok ne dobijete glatko, elastično testo.
Ostavite ga da naraste dok se ne udvostruči, pa ga podelite na 6 delova i pustite da još jednom naraste, oko 40 minuta.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, kugle testa naređajte u kalup i pritisnite da dobijete oblik hleba, zbog maslaca će se lako razdvajati. Premažite umućenim jajetom i pecite oko 25-30 minuta.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!