AKO NISTE PROBALI GRČKU PORTOKALOPITU, SADA JE PRAVO VREME: Oboriće vas sa nogu samo tako (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube

napravite danas

AKO NISTE PROBALI GRČKU PORTOKALOPITU, SADA JE PRAVO VREME: Oboriće vas sa nogu samo tako (RECEPT)

Kada je pečena izvadite iz rerne, izbockajte čačkalicom, prelijte sirupom i ostavite da se ohladi i upije sirup

Objavljeno:

Sastojci

kore za pitu 500 g

jaja 4

jogurt 350 ml

šećer 125 g

kora pomorandže od 3

ulje 250 ml

prašak za pecivo 1 kesica

ekstrakt vanile 1 kašičica

Za sirup:

šećer 400 g

sok od pomorandže 3

voda 500 ml

Kako pripremiti

Od pomorandže izrendajte koru i iscedite sok. U šerpu sipajte šećer, dodajte sok, vodu, promešajte i kuvajte na jačoj vatri dok ne provri, zatim smanjite na srednju vatru, kuvajte još 20 minuta i skinite sa šporeta. Kore prstima iscepkajte na manje komade. Iscepkane kore pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni uz povremeno mešanje kako bi se kore ravnomerno ispekle oko 10-15 minuta. U posudi penasto umutite jaja i šećer.

Dodajte ulje, jogurt, prašak za pecivo, ekstrakt vanile, rendanu koru i mikserom sve lepo umutite. Prosušene kore iz rerne stavite u umućeni fil i sve izmešajte. Pleh dimenzija 35x20cm podmažite uljem. Pripremljenu smesu sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 45 minuta dok ne porumeni. Kada je pečena izvadite iz rerne, izbockajte čačkalicom, prelijte sirupom i ostavite da se ohladi i upije sirup.

(Espreso/ Zena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.