preukusno
OVO JE NAJZDRAVIJA PICA KOJU MOŽETE DA NAPRAVITE: Sprema se za 20 MINUTA, kalorija GOTOVO i da NEMA (RECEPT)
Pored testa koje koristimo kao podlogu, razni drugi dodaci poput šunke, sira, kečapa, često učine da se nakon jela osećamo prejedeno i tromo
Pica je svima dobro poznati italijanski specijalitet koji se proširio na ceo svet i gotovo da nema grada u kome ne možete da pojedete ovo ukusno jelo.
Iako je reč o hrani koju obožavamo, činjenica je da je pica prilično kalorična. Pored testa koje koristimo kao podlogu, razni drugi dodaci poput šunke, sira, kečapa, često učine da se nakon jela osećamo prejedeno i tromo.
Ovaj genijalan recept za picu gde se umesto testa koristi palenta, čini je daleko zdravijom i manje kaloričnijom, a vi možete da birate dodatke po ukusu.
Sastojci:
200 g palente
350 ml vode
1 kašika maslinovog ulja
120 g kačkavalja
100 ml soka od paradajza
200 g čeri paradajza
100 g maslina
malo origana
1 kašičica soli
Priprema:
Rernu uključite na 200 stepeni da se zagreje. Za to vreme palentu skuvajte sa vodom u koju ste dodali malo soli i maslinovog ulja.
Mešajte dok ne postane baš gusta, a zatim je prelijte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Kada se malo prohladi, preko palente premažite sok od paradajza i poređajte čeri paradajz isečen na kolutiće.
Zatim dodajte narendani kačkavalj i masline. Prelijte sve maslinovim uljem, pospite origanom i pecite nekih 10 minuta dok se sir ne rastopi.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!