KO DA ODOLI PRINCEZI SVIH TORTI? Kamelija će vas zavesti na prvi GRIZ (RECEPT)
Kamelija torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Hrana i Vino HR

ukusno i sočno

KO DA ODOLI PRINCEZI SVIH TORTI? Kamelija će vas zavesti na prvi GRIZ (RECEPT)

Kremkasto savršenstvo će vas ostaviti bez daha!

Objavljeno:

Svaka torta je lepa na svoj način, ali ova je ipak posebna. Sastoji se iz tri kore, a evo kako se sprema...

Kremkasto savršenstvo će vas ostaviti bez daha!

SASTOJCI:

Prva kora 5 belanaca 100gr secera 100gr mlevenih oraha 2 kasike brasna 1 kesica praska za pecivo……

Torta, Čizkejk
foto: Printscreen/youtube/Kelly Home Chef

Druga kora 5 belanaca 100gr secera 100gr kokosovog brasna 1 kesica praska za pecivo

Treća kora 4 jajeta 100gr secera 100gr cokolade 2 kasike brasna 1 kesica praska za pecivo

Fil 10 zumanaca 300gr secera 1kesica vanilin secer 8 kasika brasna 1l mleka 500gr maslaca 250gr secera u prahu 2 kesice slag krema od vanile 100gr crne cokolade 100gr bele cokolade

Prekrivanje 3 kesice slag krema 2dl mleka

PRIRPEMA:

Umutite belanca sa secerom,dodajte mlevene orane,brasno pomesano sa praskom za pecivo.Izlijte u predhodno oblozen kalup(28) i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni,20 minuta. Za drugu koru umutite belanca sa secerom,dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo.I ovu koru pecite na 200 stepeni,20 minuta.

Za trecu koru umutite jaja sa secerom i dodajte rendanu cokoladu i brasno pomesano sa praskom za pecivo.pecite na 200stepeni,20 minuta. Za fil umutite zumanca sa secerom,vanilinim secerom i brasnom.Pomesajte i ulijte polovinu mleka.Pazite da nema grudvica,tek onda ulijte u ostatak mleka pa fil kuvajte dok ne zgusne.Sklonite sa vatre pa ohladite.

U ohladjeni fil dodajte predhodno umuceni maslac sa secerom u prahu,pa sipajte prah slag krem(direktno,ne trebate mutit slag kremu) pa podelite na dva dela.(Fil treba da je skroz hladan kad dodajete cokoladu)U jedan deo dodajte rendanu crnu cokoladu,a u drugi deo dodajte belu rendanu cokoladu.

Tortu filujte na sledeci nacin: Prva kora,1/2 fila sa belom cokoladom,druga kora,1/2 fila sa crnom cokoladom,pa 1/2 fila belom cokoladom,treca kora,pa 1/2 fila sa crnom cokoladom.Celu tortu filujte sa umucenim šlagom.

(Espreso/Receptiizdravlje.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.