preukusno
POSNI ČIZKEJK JE ''IZ RAJA IZAŠAO'': Nešto ovako KREMKASTO niste još probali (RECEPT)
Deca će ga obožavati, a ni odrasli mu sigurno neće odoleti!
Idealno osveženje za ove letnje dane, pogotovo onima koji poste.
Deca će ga obožavati, a ni odrasli mu sigurno neće odoleti!
ZA KORU
plazma keks - 300 g, mleven, posni
margarin - 125 g, posni
sok od pomorandže - 150 ml, negaziran
ZA BELI FIL
slatka pavlaka - 500 ml, posna
margarin - 250 g, posni, za mazanje
želatin - 20 g
voda - 100 ml
ZA VOĆNI FIL
maline - 800 g
šećer - 10 kašika
želatin - 20 g
voda - 100 ml
Za koru: U odgovarajuću posudu staviti mlevenu plazmu, dodati otopljen posni margarin, izmešati. Dodati sok od pomorandže i sve izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Obruč staviti na tacnu, rasporediti pripremljenu smesu i poravnati.
Za beli fil: Mikserom umutiti posnu slatku pavlaku, dodati posni margarin za mazanje i sve dobro umutiti mikserom. Želatin razmutiti u vodi, staviti na vatru, kuvati 2 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi 2 minuta, pa postepeno dodavati u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Dobijenu masu naneti preko kore.
Za voćni fil: U šerpicu staviti maline, dodati šećer i izmešati. Želatin rastvoriti u vodi i sipati u šerpicu, izmešati. Staviti šerpicu na vatru i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu. Ostaviti da se ohladi, pa naneti preko belog fila.
Ostaviti u frižider da se stegne. Skinuti obruč. Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i posluźiti.
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!