SPREMITE
OVAJ NATAŠIN KREMASTI KOLAČ JE PRAVA POSLASTICA ZA LETO: Odmah će vas OSVEŽITI, 1 sastojak je KLJUČ (RECEPT/VIDEO)
Na kraju ostavite kolač u frižideru da se stegne
Ako vam je ponestalo ideja šta slatko spremiti za vikend koji je pred nama, Magazin Novosti vam predlaže da pripremite ovaj kremasti kolač koji će obožavati svi, a posebno deca.
Voće, piškote i griz su glavni sastojci koji ga čine božanstvenim.
Sastojci:
Podloga: - 200 grama piškota - 150 ml mleka
Beli fil: - 500 ml mleka - 1 jaje - 80 grama griza - 70 grama šećera - 1 kašika arome vanile
- 125 grama margarina
Voćni fil: - 450 grama smrznutog šumskog voća - 130 grama šećera - 50 grama gustina - 200 ml vode
Glazura: - 200 grama mlečne čokolade - 150 ml slatke pavlake
Priprema:
U dubljoj posudi sipajte griz, jaje, šećer i aromu vanile, pa sve prelijte sa 200 ml mleka, i sve pomešajte. 300 ml mleka sipajte u šerpu i kuvajte dok ne provri.
Kada je mleko provrelo, umešajte smesu sa grizom, i vratite na šporet kako bi se kuvalo još par minuta. Gotov fil ostavite da se ohladi.
Piškote umačite u 150 ml mleka, pa ih ređajte u pleh, da budu zbijene jedna do druge.
U novu šerpu dodajte smrznuto voće i šećer, i kuvajte na laganoj vatri dok ne provri. U manjoj posudi pomešaje gustin i vodu, pa ga onda dodajte voću, i promešajte dok se voćni fil ne skuva. Vruć voćni fil potom prelijte u pleh preko piškota, i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni beli fil prvo umutite mikserom, pa mu dodajte magrarin, i mutite još malo dok ne dobijete kremastiju teksturu. Beli fil razmažite preko voćnog, pa ga prelijte sa istopljenom mlečnom čokoladom i slatkom pavlakom.
Na kraju ostavite kolač u frižideru da se stegne.
(Espreso / Magazin Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!