za ručak
OVAKO ZAPEČENU BORANIJU DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Poseban preliv daje ŠMEK, odmah ćete zaboraviti na KLASIČNU
Odozgo narendati kačkavalj i peći na 200 stepeni pola sata
Boranija nije mnogima omiljeno jelo, ali ako je budete na ovaj način napravili sigurni smo da će i oni biti zadovoljni. Jednostavno, ne može da joj se odoli.
A i domaćice mogu da budu zadovoljne. Jelo može da se sprema i od sveže i od smrznute boranije, a za pripremu ne treba više od pola sata.
Sastojci:
500 grama boranije
250 grama pilećeg filea
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
2 čena belog luka
2 jaja
100 g kačkavalja
300 g pavlake
so, biber
Priprema:
Iseckani luk prodinstati na ulju (može i na vodi). Zatim dodati šargarepu sitno iseckanu, a onda i sitno iseckano meso. Sve dobro prodinstati a onda dodati boraniju i kuvati sa malo vode dok sva ne ispari.
Potom dodati beli luk, začiniti po ukusu i prebaciti u vatrostalnu posudu. Sve to zaliti umućenim jajima i pavlakom.
Odozgo narendati kačkavalj i peći na 200 stepeni pola sata.
(Espreso / Srećna Republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!