topi se
BAKA OTKRILA TAJNU SOČNOG KOLAČA SA ORAHOM: Stara POSLASTICA kojoj niko neće ODOLETI (RECEPT)
Posuti prah šećerom i vanilin šećerom po želji
Topi se u ustima!
Potrebno je:
- 3 jajeta - 100 g šećera - 200 g brašna - 1 prašak za pecivo - 100 g maslaca - 150 g mlevenih oraha - 1/2 kašičice cimeta - 200 g mlevene plazme
- 500 ml mleka - 100 g suvog grožđa u rumu - korica limuna - 2 kašike prah šećera - 50 ml ulja -100 ml mleka za testo
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo otopljen maslac, ulje, korica limuna, mleko i sve izjednačiti.
Tepsiju 35x25 obložiti pek papirom pa sipati pola testa. Zapeći na 200 stepeni C 15 minuta. Podgrejati 500 ml mleka, a orahe zasladiti po želji. Sipati mleko u orahe, dodati pola kašičice cimeta dok se orah ne proredi.
U plazmu ocediti suvo grožđe. Ubaciti mleko pa izjednačiti. Na pečen biskvit dodati prvo plazmu pa rasporediti. odozgo dodati oraž i poravnati. Istresti drugi deo testa pa prekriti nadev.
Peći još 20-30 min da lepo porumeni. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom po želji.
Uživajte!
(Espreso / Srbija Danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!