NJAM NJAM
OD BAJATOG HLEBA NAPRAVITE PREUKUSNI MEDITERANSKI DORUČAK: Za 5 minuta dobijate OBROK KAO IZ RESTORANA
Izvadite maslac (puter) iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi
Prženice nisu jedini obrok koji možete pripremiti od bajatog hleba.
SASTOJCI
100 gr putera ili margarina, omekšanog na sobnoj temperaturi
3 glavice belog luka
2 supene kašike maslinovog ulja
vekna hleba 400gr
2 supene kašike iseckanog peršunovog lista
po želji mocarela ili parmezan
PRIPREMA
Izvadite maslac (puter) iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi Odsecite vrhove glavica belog luka tako da se vide vrhovi svakog čena. Na tepsiju stavite papir za pečenje a na njega aluminijumsku foliju. Na foliju stavite glavice belog luka i poprskajte ih maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni. Kada se luk ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte. Narendajte sir i naseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, sir i so sa puterom. Isecite hleb na kriške i svaku krišku premažite predhodnom smesom. Zapecite u zagrejanoj (na 250 stepeni) rerni 3-4 minuta.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!