![OVAKO PUNJENE PRŽENICE, SRBI DO SADA NISU SPREMALI: Jači DORUČAK od TOGA niste mogli ni da ZAMISLITE (RECEPT)](/data/images/2022/07/01/10/1206709_hleb7_ls.jpg)
NJAM NJAM
OVAKO PUNJENE PRŽENICE, SRBI DO SADA NISU SPREMALI: Jači DORUČAK od TOGA niste mogli ni da ZAMISLITE (RECEPT)
Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople
Prženice ste do sada sigurno mnogo puta jeli, a da li ste ih probali punjene? Napravite ih za doručak i oduševićete se!
Potrebno vam je:
12 kriški starog hleba
6 listova kačkavalja
6 listova šunke
3 crvene paprike ili paradajza
4 jaja
50 ml mleka
![Punjene prženice](/data/images/2022/07/01/10/1206705_hleb5_ff.jpg?ver=1656664775)
pola kašičice soli
Priprema
Hleb isecite na tanje kriške. Odvojte po dve kriške hleba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati seckanu pečenu ili svežu crvenu papriku ili paradajz.
Umutite jaja i dodajte mleko.
![Punjene prženice](/data/images/2022/07/01/10/1206707_hleb6_ff.jpg?ver=1656664780)
Između dva parčeta hleba stavite list šunke i kačkavalja.
Umutite jaja sa solju, pa dodajte mleko i sjedinite. Ugrejte ulje da cvrči.
U pripremljenu smesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje.
![Punjene prženice](/data/images/2022/07/01/10/1206713_przencei9_ff.jpg?ver=1656664786)
Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalepe.
Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople.
(Espreso / Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!