niko neće odoleti
SPREMITE NAJZDRAVIJU PITU SA TIKVICAMA: Prava VITAMINSKA BOMBA za LETO, 1 VRSTA SIRA daje POSEBAN ŠMEK (RECEPT)
Uživate u ovom jednostavnom i brzo spremljenom doručku
Tikvice su savršeno letnje povrće od kog možete da pripremite najrazličitija lagana jela. Uklapaju se u sve, pa čak i u kolače.
Za današnji doručak Telegraf predlaže da napravite izlivenu pitu sa tikvicama i krem-sirom.
Sastojci:
2 tikvice
2 mlada bela luka
4 jajeta
300 ml mleka
300 g krema-sira
100 g tvrdog sira
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
veza mirođije
Priprema:
Tikvice, beli luk i mirođiju sitno iseckajte. Stavite ih u pleh obložen pek-papirom, posolite, dodajte maslinovo ulje.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Za to vreme u posebnoj posudi umutite jaja sa krem-sirom, u to dodajte mleko, prašak za pecivo, brašno, so, biber i mirođiju, zatim prespite u vatrostalnu posudu.
Ispečeno povrće izvađeno iz rerne sipajte u smesu sa jajima, promešajte i pospite rendanim sirom.
Ispecite izlivenu pitu u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
Uživate u ovom jednostavnom i brzo spremljenom doručku.
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!