poslastica
OVO JE NAJSTARIJI RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA, DATIRA JOŠ IZ 1894. GODINE: Zbog 1 SASTOJKA ćete je STALNO PRAVITI
Nekada je ova nemačka pita bila najbolja, a sada su ljudi prestali da je prave
Najžena predstavlja najstariji recept za pitu sa jabukama.
Pripremite pitu sa jabukama po najstarijem receptu. Nekada je ova nemačka pita bila najbolja, a sada su ljudi prestali da je prave. Recept potiče iz 1894. godine i toliko je ukusna i laka za spremanje da kada jednom probate, uvek ćete na ovaj nalin spremati! Po ukusu može da parira lenjoj piti.
Sastojci:
100 g putera
200 g šećera u prahu
5 jaja
kora limuna
250 g brašna
Za fil:
4 jabuke
3 jajeta
250 g kisele pavlake
1 kašika šećera
1 kašičica cimeta
Priprema
Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Posle svakog dodavanja umutite. Sipajte ostatak šećer i umutite, pa dodajte koru limuna i brašno.
Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isecite na kriške, pa poređajte po testu. Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!