KUKURUZNA PITA SA KOPRIVOM
NAŠI PRECI SU OVU VEČERU JELI TOKOM LETNJIH MESECI: Kukuruzna PITA sa KOPRIVOM priprema se BRZO i LAKO! (RECEPT)
Kukuruznu pitu sa koprivom poslužite toplu sa jogurtom, kajmakom ili kiselim mlekom
Kukuruzna pita sa koprivom odlična je ideja za laganu letnju večeru. Sastojaka nema puno, brzo i lako se sve priprema.
Priprema:
1
Za pripremu kukuruzne pite sa koprivom pažljivo naberite vrhove mlade koprive, otprilike dve šake. Operite koprivu u vreloj vodi i isecite je sitno.
2
Smesa za kukuruznu pitu: u dubljoj posudi umutite jaja, dodajte jogurt (ili mleko), sir (ili pavlaka), ulje, soli po ukusu, pripremljenu koprivu, kukuruzno brašno po potrebi i prašak za pecivo. Da testo bude gustine kao izmedju testa za palačinke i uštipke.
3
Podmažite tepsiju, naspite smesu za kukuruznu pitu sa koprivom i pecite je u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
4
Pripremite preliv za kukuruznu pitu sa koprivom posebno umutite 1 dl mleka, pavlaku, malo soli i malo ulja (može i sira, kajmaka ako imate ali nije obavezno). Kad pita bude pečena izvadite je iz rerne i isecite na kocke, pa je prelite umućenom smesom i vratiti 5 minuta u rernu da se zapeče.
Kukuruznu pitu sa koprivom poslužite toplu sa jogurtom, kajmakom ili kiselim mlekom.
(Espreso / Erecepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!