PRSTE DA POLIŽEŠ!
PREKO LETA SRBI JEDU OVO JELO KAO LUDI: Zdravo je i BRZO se PRIPREMA, najbolji RECEPT za UKUSAN SATARAŠ!
Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu
Brzo i lagano letnje jelo od sezonskog povrća.
Sastojci Količina
crni luk 2 glavice
mesnatije paprike babure 4-5
zreli paradajz 3
beli luk 2 čena
jaja 2
so, biber malo
origano malo
ulje 3-4 kašika
Kako pripremiti
Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta, da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu.
Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom. Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta.
Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano. Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tecnost ispari. Jaja umutite sa viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu… Sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu.
(Espreso / Recepti.ŽenaBlic)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!