NJAMI
KOMŠINICA ĆE VAM ODLEPITI ZA NJIMA: Na leto samo njih treba da pravite (RECEPT)
Jer po dolasku leta sa obiljem voća u priči zaista je šteta ne napraviti ukusne poslastice za celu porodicu.
Ako ste u potrazi za novim receptom za pripremu voćnih mafina, ne propustite savršenstvo koje vam danas predstavljamo. Kombinacija sočnog biskvita, jagoda i šlaga neće vas ostaviti ravnodušnima.
POTREBNO – za 12 mafina:
Za mafine:
1 šolja jagoda, sitno isečenih
1/4 šolje smeđeg šećera
3 jaja
1 šolja šećera
1 kašičica čistog ekstrakta vanile
1 i po šolja brašna
1 i po kašičica praška za pecivo
½ kašičice soli
1 šolje pavlake za kuvanje
Za fil:
1 i po šolja pavlake za kuvanje
1/3 šolje šećera u prahu
6 jagoda
PRIPREMA:
Zagrejati rernu do 180 stepeni. Kalup za mafine ispuniti korpicama i ostaviti po strani. Za pripremu mafina potrebno je u posudi srednje veličine pomešati jagode sa šećerom i pustiti da malo odstoji. S druge strane mikserom umutiti jaja sa šećerom. Dodati smesi brašno, prašak za pecivo i so, pa promešati da se sve sjedini. Dodati pavlaku i mešati dok se ne dobije glatko testo.
Sipati testo u korpice, puneći svaku do 2/3. Kašikom staviti mešavinu sa jagodama u sredinu, a zatim dodati još malo testa s vrha preko jagoda. Ponavljati postupak dok ima sastojaka. Staviti u rernu i peći dok mafini ne postanu zlatno smeđe boje, oko 15 minuta. Ostaviti ih da se potpuno ohlade.
Za pripremu fila potrebno je pavlaku umutiti mikserom sa šećerom u prahu, a zatim na svaki mafin staviti po dve kašike fila i polovinu jagode.
(Espreso/Ženski magazin)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!