njamiii
BAKA OTKRILA TAJNI SASTOJAK ZA MUSAKU SA TIKVICAMA: Domaćice, OVO morate da dodate da bi BILA SOČNA (RECEPT)
Peći 40-45 min na 200 stepeni C
Ukusan i lagan ručak koji će svako znati da spremi.
Potrebno je za pola mere:
200 gr ml. mesa mešano
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
4 kašike vode
crvena ml. paprika
suvi začin ili samo soli
1 jaje
ml. bibera
ml. peršunov list
ulje
Za preliv:
2 jaja
1 kašika kisele pavlake
50 ml ulja
Priprema:
Tikvice iseći na tanke listice i posoliti. Ostaviti da odstoji da pusti tečnost oko 15 minuta.
U meso staviti 4 kašike vode pa rukama razrediti meso.
Ubaciti biber, papriku jaje, peršunov list pa izmešati. Manji pleh premazati uljem, ocediti tikvice pa pola poređati u pleh.
Istresti meso a odozgo ređati ostatak tikvica. Jaja umutiti, dodati pavlaku i mleko pa izmutiti.
Preliti musaku. Odozgo po želji staviti 2 lista suve slanine. Peći 40-45 min na 200 stepeni C.
(Espreso / Srbija Danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!